30 Ağu 2012

Fenerbahçe - Spartak Moskova Maçı Hakkında

Elendik... Olsun elenelim...

Yeter ki sahaya yüreğini koyan çubuklular olsun.

Aslında dün o da yoktu; sahaya isteği, arzuyu yansıtacak çubukluları aradı gözlerimiz. İlk yarı "yeter" dedirtti oynanan futbol. İkinci yarı ise istek vardı ama yine "Ruh" yoktu sahada.

Bunlar her zaman olur. Bir takım şampiyonluğa oynarken, ertesi sene kümede kalma savaşı verebiliyor.

Amaaaaa...

Hayatını Fenerbahçe'ye adamış insanları fütursuzca eleştirmek, eleştirisini ağır hakaretler ile süslemek, taraftar kisvesine bürünmüş gündelik futbol seyircisinin bir alışkanlığı oldu. Gerçi herkesin şoför, bakan hatta başbakan, eleştirmen, köşe yazarı, yorumcu olduğu bir ülkede bunun olmaması imkansız.

Aykut Hoca da Selçuk Şahin de hayatlarının orta yerine koymuş Fenerbahçe'yi.

Selçuk Şahin boş mukaveleye imza atabilecek kadar gönül vermiş bu takıma. Çok kötü oynadığı maçta Galatasaray'a metrelerce uzaktan attığı golde deli gibi sevinenler, iki-üç-beş pas hatası yaptı diye onu yerin dibine sokmakta bir sakınca görmüyorlar.

Galibiyet Fenerbahçe'nin galibiyeti olurken, mağlubiyet neden futbolcuların oluyor! Mağlubiyette galibiyette Fenerbahçe'nin.

Aykut Kocaman'a gelince geçen sezon takımının en önünde onur mücadelesi veren Kocaman Yürekli adam, bu sene elinden geleni yapamıyor olsa da 5 maçlık kötü sonucun, rakibe giden kupanın, Şampiyonlar Ligin'den elenmenin  tek mimarı değildir. Gündelik taraftar (ki bunlar kulübün müşterileri) alay ederek, küfrederek, bu insana değil kendilerine yazık ediyorlar. Vefa gösterilmesi gerekirken böyle bir utanca sebebiyet vermeleri aslında ne kadar cefakar taraftar olamadıklarının bir göstergesi.

Kimse eleştirilmesin demiyorum ancak eleştirirken kutsal olan armaya ve onun gölgesinde armaya hizmet eden adamlara biraz daha saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum.

Son söz ise Dirk Kuyt'a...

Yenilgide, galibiyette, beraberlikte, iyi oyunda, kötü oyunda sonuç ne olursa olsun her maçın sonunda taraftarı alkışlayarak ne kadar da bu formaya yakışır olduğunu gösteriyorsun. Fenerbahçe'nin senin gibi ADAMlara ihtiyacı var. Helal olsun.

Dirk Kuyt  Kadıköy Oto Sanayi  Working Class Hero
Okul Açık C Blok  Vamos Bien 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder