13 Ağu 2012

Eskiden ve Eskilerden

Bu gece Galata'da bir abi denk geldi...

Adı Tamer, muhabbeti epey koyuydu.

Menderes & Pepe Metin

Yaklaşık 2 saat aralıksız Fenerbahçe tribünlerinden bahsettik (oynanan toptan, yönetim politikalarından değil) sadece ve sadece Fenerbahçe tribünlerinden. Tamer abi, Kürt Metin'lerle, Pepe Metin'lerle, Caymaz Abi, Arap Abi, Amigo Kemik'lerle nasıl deplasman kovaladığını, nasıl tribünlerde omuz omuza yapıp,kaç tane ayakkabı eskittiklerini anlattı. Sabaha kadar uyumaksızın, bilet kuyruklarında sabahladığını anlattı. 



O kadar çok içmişti ki bir ara alkolün verdiği ektiyle, hatıraların kapısını sonuna kadar açıp, o zamanın kendinden daha büyük -ona tribünsel hareketi ve taraftarlık tutkusunu,olgusunu öğreten-  abilerinden bilet istediğinde ve alamadığında verdigi tepkiyi verdi: "Heppinizin ammına koyayım". Ardından hemen sakinledi eski tribün kültürünün, tarzının yaşamaya değer olduğunu ve tribünlerden kazınamayacağını ekledi. 



Beşiktaş'ta Çarşı'yı nasıl madara ettiklerine getirdi konuyu. "Zamanında Çarşı'nın inini (Kazan'dan bahsediyor) 5 kişi bastık,birimizin bile burnu kanamadı.Alayını çorba etti" diye gençliğine sesleniyordu.



Şimdilerde ise maçlara pek az gittiğini, çocuklarıyla vakit geçirdiğini, en son gittiği maçta çıkan  olaylardan dolayı (bkz.: 12 Mayısçocuklarını maça götürmeyi artık daha az düşündüğünü söyledi

Yanından kalkarken ayak üstü ,uzun süreden beri Okul Açık'ı duyduğunu ancak Vaslui maçında Okul AÇIK'a tanıklık edebildiğini ve o eski günlerin, Okul Açık ile geri geleceğini umduğunu da söyledi.

Sonunda Okul Açık'a teşekkür etti eski tribün ruhunu yaşatmaya çalıştıkları için... Ve sohbeti tamamladı "Allah hepinizin yolunuzu açık etsin.Siz varken Fenerbahçe yıkılmaz..." 


Bizde sana teşekkür ederiz Tamer Abi yaşattığın değerler ve anılar için.

C.B

10.08.2012 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder