26 Tem 2012

Hasan ve Bilal Hakkında

Hasan ve Bilal; Fenerbahçe tutuklusu ya da "Fenerbahçe Tutkunu"...

  • Yarın,bu iki kardeşimizin tam 2 ay 15 gün sonra özgürlüklerine kavuşma umudu olan 1. duruşma günü.
  • Yarın, polisin keyfi uygulamarının bir kez daha ne kadar utanç verici olduğunu görmeyi umduğumuz gün.
  • 48 kişinin gözaltına alınıp, kim olduğuna, ne yaptığına bakmaksızın, bunları "Opet"e, bunları "Kızıltoprak"a yazın diyerek futursuzca ayıkladığı ve hepsinin zamanı geldiğinde suçsuzluklarının ispatı sonucunda tek tek salıverildiği, ancak daha sonra şuursuz bir Opet çalışanının yanlış tespiti üzerine, kuzenini maç çıkışı almaya giden Bilal'in tekrar özgürlüğüne kavuşacağı gün olacak, yarın.
  • Ne ile yargılandıklarını bilmeksizin, sadece bir kişinin yanlış teşhisi üzerine karartılan 2 buçuk ayın son bulacağına ve "Hasan ve Bilal"in özgürlüğüne kavuşacağını umduğumuz gün, yarın.
12 Mayıs 2012, Cumartesi günü, gündüz saatlerinden başlayarak, maç sonrasıda da devam eden ağır tahrikler, gaz seansları ve ego tatminleri sonucu  Fenerbahçe taraftarlarının sabırlarının zorlandığı ve baskı altına alınmaya çalışıldığı, ancak hiç beklemediği bir direniş ve meşru müdafaa ile karşılaşıldığı gündür.

O gün rastgele seçilen Fenerbahçelilerden geriye kalan ikisi için, yarın 1. duruşma günü.

27 Temmuz, saat 09.00'da her Fenerbahçeli ve diğer takım taraftarları, Polisin ve belli bazı siyasilerin tribünler üzerinde kurmaya çalıştıkları baskılara son vermesi ve "Bilal ve Hasan" kardeşlerimize destek vermek için Kadıköy Adliyesi'nde olmalıdır.

Şunu utanarak söylemek istiyorum; "maalesef polis, bu ülkede sadece bir güneş gözlüğü markası olmuştur; tıpkı adaletin bir kadın isminden ibaret olduğu gibi."

Umarım ki yarın Hasan ve Bilal özgürlüklerine kavuşurlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder