24 Tem 2012

Fenerbahçe 2012 - 2013 sezonu "Modern Futbol" Formaları

Eveeet geldik bir yeni sezon forma tanıtımına daha...

Fenerbahçe 2012-2013 futbol sezonu formalarını 27 Temmuz Cuma günü tanıtacak.Ancak konuyu takip eden herkesin bildiği üzere dün formaların görüntüleri sosyal medyaya sızdı. Bu olayın nasıl olduğunu, nereden sızdığını bilemeyiz ancak yine işin içinde Endüstriyel Futbolun sinsiliği kendine yer etmiş.

Kesinlikle, kulübüne (yönetim demiyorum) ve futbola bağlı bir taraftar olarak renkleri veya standardı sorgulayacak değilim. Ancak Lacivert Çubuklu formanın yine taraftara "alın bak bu forma yeni,dolabınızda dursun, yeni tasarladık." gibi göze batan bir şekilde altenetif sunulması "modern futbolun", "taraftar - müşteri" kavramlarını ayırt edemediğinin bir örneğidir.

Çubuklu formaya gelince Fenerbahçe'nin renkleri ; "Sarı ve  Lacivert"tir.
( Kodları:  Sarı: Pantone Yellow C, Lacivert :  Pantone 288C)


Bunu yönetime açıklama gereksinimi duyuyorsa bir kulübün taraftarı; o kulüp yönetimi de bunu ciddiye alarak renklerin sadece ve sadece orijinallerinin kullanılması gerektiğini idrak etmelidir. Çubukluda koyu veya açık laciverdin yeri yoktur. Sadece Fenerbahçe Laciverti 'nin yeri vardır.


Beyaz formaya gelince;  o da az kalsın moda ve pazarlama faciasına uğrayacakmış. Ancak beyaz rengin saflığı, doğallığı ve güzelliği buna izin vermemiş.


Bu sene formaların; üzerinde ki ARMAdan başka tutulacak yanı yok. Ve bir de "Alın Terleri"nin son damlasına kadar, taşıdıkları sorumluluğun verdiği onurla mücadele edecek futbolcularımızın ter zerrecikleri dışında... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder